Zrekonštruovaný prieťah obcou Lada výrazne zlepší bezpečnosť premávky

17.07.2012 Prešov

Lada 17. júla (TASR) - Zrekonštruovaný cestný prieťah obcou Lada, okres Prešov, výrazne zlepší bezpečnosť premávky i chodcov na tomto úseku cesty I/18 medzi Prešovom a Vranovom nad Topľou.
Objednávateľom prác bola Slovenská správa ciest Bratislava, s prácami sa začalo v septembri 2009, dnes je cesta sprejazdnená a plne funkčná. Dielo v hodnote 480.700 eur bez DPH realizovala spoločnosť Skanska SK, a.s.
„Cieľom výstavby bolo zvýšiť bezpečnosť automobilovej dopravy i pohybu chodcov v danom úseku, ktorá bola vzhľadom na nefunkčné odvodnenie vozovky a chýbajúce chodníky nedostatočná,“ konštatoval Jozef Fabian zo Slovenskej správy ciest - Investičná výstavba Košice.
Doplnil, že stavba pozostávala z úpravy úseku cesty 1. triedy, rekonštrukcie chodníkov, mosta a výstavby novej cestnej kanalizácie. Nebola členená na etapy a do užívania bola odovzdaná ako jeden celok.
Stavbyvedúci Anton Hečko zo spoločnosti Skanska SK spresnil, že upravovali celkom 373 metrov komunikácie, na ktorú položili nový povrch z asfaltového betónu. Po oboch stranách cesty dobudovali chodníky a obrubníky, ktoré ich oddeľujú od vozovky. Rovnako došlo aj k rozšíreniu existujúceho mostného objektu.
"Odvodnenie vozovky zabezpečuje novovybudovaná kanalizačná sieť. Jej vyústenie do recipientu Porubského potoka cez odlučovač ropných látok zároveň chráni životné prostredie," uzavrel Fabian.
 

Vyberte región